Yrityslainan uudelleenrahoitus: jälleenrahoitus voi säästää pitkän pennin

Jos olet yrityksen omistaja, jolla on maksamattomia lainoja, saatat miettiä, onko olemassa keinoja vähentää kuukausimaksujasi, alentaa korkojasi tai parantaa kassavirtaasi. Onneksi on olemassa ratkaisu: yrityslainojen jälleenrahoitus.

Jälleenrahoitus tarkoittaa uuden lainan ottamista olemassa olevien lainojesi maksamiseksi, tietysti toivottavasti paremmilla ehdoilla. Mutta sopiiko jälleenrahoitus yrityksellesi? Ja jos sopii, miten aiot jälleenrahoittaa yrityksesi lainat? Tässä artikkelissamme pohdimme vastauksia näihin kysymyksiin.

Yhdistä yrityslainasi

Syitä yrityslainojen jälleenrahoittamiseen

On monia syitä, miksi yritykset päättävät jälleenrahoittaa lainansa. Tässä on muutamia yleisiä:

 • Korkojen alentaminen: Jos korot ovat laskeneet alkuperäisten lainojesi ottamisen jälkeen, jälleenrahoitus voi auttaa sinua varmistamaan alhaisemman koron ja pienentämään kuukausimaksujasi. Yhden ison lainan korot voivat myös olla matalammat kuin useamman pienen.
 • Takaisinmaksuajan pidentäminen: Jos nykyisellä lainallasi on lyhyt takaisinmaksuaika ja korkeat kuukausimaksut, jälleenrahoituksella voit yleensä pidentää laina-aikaa.
 • Kassavirran parantaminen: Jälleenrahoitus voi auttaa sinua saamaan enemmän käteistä tai pienentämään kuukausimaksujasi, mikä voi auttaa yritystäsi hallitsemaan kassavirtaansa tehokkaammin.
 • Velkojen yhdistäminen: Jos sinulla on useita lainoja eri lainanantajilta, jälleenrahoitus voi auttaa yhdistämään ne yhdeksi lainaksi, mikä helpottaa velkojen hallintaa. Lisäksi erilaiset lainojen hallinnointikulut voivat pienentyä.

Yrityslainat, jotka voidaan yleensä jälleenrahoittaa

Kaikkia yrityslainoja ei voida jälleenrahoittaa, joten on tärkeää ymmärtää, mitkä lainat voidaan rahoittaa. Tässä on joitain yrityslainatyyppejä, jotka yleensä voidaan jälleenrahoittaa:

 • Määräaikaiset lainat: Näitä lainoja käytetään tyypillisesti pitkäaikaisten projektien rahoittamiseen, kuten rakennuksen tai laitteiden ostamiseen. Niillä on kiinteä takaisinmaksuaika ja korko. Yleensä tällaiset lainat voidaan uudelleenrahoittaa.
 • Luottorajat: Nämä lainat tarjoavat yrityksille jatkuvan luottorajan, josta ne voivat nostaa tarpeen mukaan. Niissä on vaihtuvakorkoinen ja joustavat takaisinmaksuehdot. Yleensä voit maksaa luottolimiitin pois uudella yrityslainalla.
 • Laitelainat: Näitä lainoja käytetään laitteiden, kuten ajoneuvojen tai koneiden, hankinnan rahoittamiseen. Niillä on usein kiinteä takaisinmaksuaika ja korko, joten ne voidaan jälleenrahoittaa.

Valmistautuminen yrityslainojen jälleenrahoitukseen

Ennen kuin haet yrityslainojen jälleenrahoitusta, on tärkeää tehdä valmisteluja. Tässä on joitain vaiheita, joita voit tehdä:

 • Tarkista luottotietosi: Lainanantajat ottavat luottokelpoisuutesi huomioon arvioidessaan lainahakemustasi, joten on tärkeää varmistaa, että luottotietosi ovat hyvässä kunnossa.
 • Kerää talousasiakirjoja: Lainanantajat haluavat usein nähdä yrityksesi taloutta koskevat asiakirjat, kuten veroilmoitukset, tiliotteet ja tuloslaskelmat. Kerää nämä asiakirjat ennen hakemuksen jättämistä, jotta prosessi sujuisi.
 • Arvioi vakuudet: Jos lainasi vakuutena on vakuus, kuten laite tai omaisuus, arvioi vakuuden arvo varmistaaksesi, että se on edelleen riittävän arvoinen lainan vakuudeksi. Jos näin ei ole, saatat joutua antamaan lisävakuuden tai harkitsemaan vakuudetonta lainaa.

Lainanantajan löytäminen yrityslainojen jälleenrahoitukseen

Kun olet valmis jälleenrahoitukseen, sinun on löydettävä sopiva lainanantaja.

 • Verkkolainanantajat: Verkkolainanantajat voivat tarjota alhaisempia korkoja ja nopeampia hyväksymisaikoja kuin perinteiset lainanantajat.
 • Perinteiset pankit: Monet pankit tarjoavat yrityslainoja ja jälleenrahoitusvaihtoehtoja. Tarkista nykyisestä pankistasi, tarjoavatko he jälleenrahoitusta.
 • Luottoyhdistykset: Luottoyhdistykset ovat voittoa tavoittelemattomia järjestöjä, jotka tarjoavat lainoja jäsenilleen. Ne voivat tarjota joustavampia ehtoja ja alhaisempia korkoja kuin pankit.

Kun arvioit mahdollisia lainanantajia, muista ottaa huomioon sellaiset tekijät kuin korot, palkkiot, takaisinmaksuehdot ja asiakaspalvelu. Voit myös lukea arvosteluja ja vertailla useiden lainanantajien tarjouksia löytääksesi parhaan vaihtoehdon yrityksellesi.

Yrityslainojen jälleenrahoitushakemus

Kun olet valinnut lainanantajan, on aika hakea jälleenrahoitusta.

 • Täytä hakemus: Sinun on annettava perustiedot yrityksestäsi ja lainoista, jotka haluat jälleenrahoittaa. Saatat joutua toimittamaan myös asiakirjoja, kuten veroilmoitukset ja tilinpäätökset.
 • Odota hyväksyntää: Lainanantaja tarkistaa hakemuksesi ja määrittää, oletko oikeutettu jälleenrahoitukseen. Tämä prosessi voi kestää useita päiviä lainanantajasta riippuen.
 • Allekirjoita laina-asiakirjat: Jos sinut hyväksytään, lainanantaja lähettää sinulle laina-asiakirjat allekirjoitettavaksi. Muista lukea ne huolellisesti ja kysyä mahdollisia kysymyksiä.
 • Maksa nykyiset lainat: Kun olet allekirjoittanut laina-asiakirjat, lainanantaja käyttää varat olemassa olevien lainojesi maksamiseen. Varmista, että vanhat lainasi on maksettu pois ja et ole enää vastuussa niistä.

Jälleenrahoitettujen yrityslainojen hallinta

Onnittelut, olet onnistuneesti jälleenrahoittanut yrityslainasi! Tässä muutamia vinkkejä uusien lainojesi hoitamiseen:

 • Suorita maksut ajoissa: Muista suorittaa uuden lainasi maksut ajoissa välttääksesi myöhästymismaksut.
 • Seuraa korkoja: Jos korot laskevat edelleen, saatat pystyä jälleenrahoittamaan uuden lainasi tulevaisuudessa. Pidä silmällä korkoja ja harkitse jälleenrahoitusta, jos se on taloudellisesti järkevää.
 • Käytä säästöjä viisaasti: Jos pystyt varmistamaan paremmat ehdot jälleenrahoituksen avulla, harkitse säästöjen käyttämistä yritykseesi sijoittamiseen tai muiden velkojen maksamiseen.

Yhteenveto

Yrityslainojen jälleenrahoitus voi olla fiksu taloudellinen toimenpide monille yrityksille. Laskemalla korkoja, pidentämällä takaisinmaksuaikoja tai yhdistämällä velkoja yritykset voivat parantaa kassavirtaansa ja mahdollisesti säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Jos harkitset yrityslainojen jälleenrahoitusta, muista valmistautua, tutkia mahdollisia lainanantajia ja arvioida tarjoukset huolellisesti ennen kuin allekirjoitat lainatarjouksen. Pienellä vaivalla voit hallita yrityksesi taloutta entistä paremmin.

Kilpailuta ja yhdistä yrityslainasi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *