Luottolimiitti yritykselle

Luottolimiitti on rahoitusmuoto, jonka pankki tai rahoituslaitos myöntää asiakkaalleen, ja jonka mukaan asiakas voi käyttää luottoa tietyn enimmäismäärän. Luottolimiitti on yleensä vähintään tietty summa, joka määräytyy asiakkaan luottokelpoisuuden perusteella.

Luottolimiitti on käytännössä käytettävissä oleva luotto, jonka asiakas voi käyttää milloin tahansa halutessaan. Lainaa ei ole pakko nostaa ja sitä voi yleensä nostaa juuri tarvisemansa summan kerrallaan. Luottolimiitti on yksi tapa, jolla pankit tai rahoituslaitokset voivat tarjota asiakkailleen luottoa nopeasti ja helposti.

Milloin yritys voi hakea luottolimiittiä?

Yritys voi hakea luottolimiittiä milloin tahansa, jos se tarvitsee rahoitusta toiminnan käynnistämiseen, ylläpitämiseen, laajentamiseen tai investointeihin. Luottolimiitti soveltuu erityisesti tilanteisiin, joissa yritys tarvitsee lisärahaa vaikkapa kausivaihteluiden tasaamiseen. Limiittiluoton käyttötarkoitus ei tarvitse olla vielä yrityksellä tarkkaan tiedossa siinä kohtaa, kun luottoa haetaan.

Limiittiä voidaan käyttää esimerkiksi odottamattomien korjauskulujen tai laitteiden hajoamisen kattamiseen tai kausivaihteluiden tasoittamiseen.

Käytännössä luottolimiitti on vähän kuin luottokortti, mutta ilman korttia. Nostat lainaa rahoitusyhtiöltä tarvittaessa ja maksat sitä sovitulla tavalla takaisin. Moni rahoitusyhtiö solmii joustavia takaisinmaksuaikatauluja, jotka voidaan sovittaa juuri sinun yrityksesi kassatilanteen mukaisesti.