Siltarahoitus yritykselle

Siltarahoitus tarkoittaa lyhytaikaista rahoitusta, jonka avulla yritys voi ylittää tilapäisen rahavaikeuksien aiheuttaman kassavajeen. Siltarahoitus on yleensä helppokäyttöistä ja nopeasti saatavilla olevaa rahoitusta, ja se on tarkoitettu tilapäisiin rahantarpeisiin.

Siltarahoitus voi olla esimerkiksi pankkilainaa, yrityslainaa tai jopa yksityisten henkilöiden lainaa. Siltarahoituksen avulla yritys voi ylläpitää toimintaansa ja hoitaa lyhytaikaisia maksuvelvoitteitaan, kunnes se pystyy jälleen tuottamaan riittävästi rahaa omien toimintojensa kattamiseen.

Milloin yritys voi hakea siltarahoitusta?

Yritys voi hakea siltarahoitusta, jos se kohtaa tilapäisiä rahavaikeuksia ja tarvitsee lisärahoitusta arkipäiväisiin liiketoiminnan kuluihin. Siltarahoitus on tarkoitettu tilapäisiin rahantarpeisiin, ja se on nopeasti saatavilla olevaa rahoitusta. Yritys voi hakea siltarahoitusta esimerkiksi silloin, jos sen tavarantoimittajat vaativat maksua ennen aikojaan tai jos yrityksellä on odottamattomia kuluja, jotka eivät ole budjetoidut. Siltarahoituksen avulla yritys voi ylläpitää toimintaansa ja hoitaa lyhytaikaisia maksuvelvoitteitaan, kunnes se pystyy jälleen tuottamaan riittävästi rahaa omien toimintojensa kattamiseen.

Lisäksi siltarahoitusta voidaan käyttää esimerkiksi ennen pitkäaikaisemman rahoituksen saamista tai toimitiloja vaihdettaessa. Osa yrityksistä voi käyttää siltarahoitusta myös juuri ennen listautumista.