Mitä lainanantajat ottavat huomioon hakijasta, kun haet yrityslainaa?

Yrityksen taloudellisiin tarpeisiin sopivan lainanantajan ja lainatuotteen löytäminen voi olla joskus hieman pelottavakin tehtävä. Kun tiedät, mitä ominaisuuksia yrityslainaajat etsivät hakijalta, voit varmistaa, että yrityksesi pystyy turvaamaan tarvitsemansa rahoituksen.

Yrityslainaa hakiessaan lainanantajat haluavat tietää, että yrityksellä on menestymiseen ja lainan takaisinmaksuun tarvittavat edellytykset. Varmistaakseen, että yritys täyttää vaatimukset, lainanantajat arvioivat yrityksen taloudellisen tilanteen, luottohistorian ja muut tekijät määrittääkseen yritykselle lainaamiseen liittyvät riskit.

Huomaa! Mitä isompi laina, sen tarkemmin yrityksen tilannetta analysoidaan. Tavallisesti pienempiä lainoja voi saada nopeasti ilman tarkkoja analyysejä, jos luottotietosi ovat vain kunnossa.

Hyvän hakijan ominaisuudet

Yleisesti hyväksytyimmät lainanhakijat ovat ne, joilla on hyvät luottotiedot, hyvä kassavirta ja vankka liiketoimintasuunnitelma. Vakiintunut yritys, jolla on pitkä menestyshistoria, helpottaa lainan saamista, koska lainanantajat näkevät, että yritys on elinkelpoinen ja että lainanottajaan voidaan luottaa.

Taloudelliset vaatimukset

Lainanantajat tarkastelevat hakijan taloutta selvittääkseen, onko lainanhakija hyvä ”sijoitus”. He haluavat tietää tietoa yrityksen tuloista, kuluista ja kassavirrasta varmistaakseen, että yritys pystyy hoitamaan lainan maksut. On hyödyllistä, että sinulla on papereita aiemmista taloustapahtumista ja arviot tulevista taloustiedoista lainapyynnön tueksi.

Luottohistoria

Yrityksen luottohistorialla on tärkeä rooli, kun lainanantajat arvioivat hakijaa. He haluavat tietää, onko yrityksellä ollut aiempia ongelmia velkojen, perinnän tai konkurssien kanssa. Puhtaat luottotiedot ovat välttämätön asia lainan myöntämiselle.

Liiketoimintasuunnitelma

Jotkin lainanantajat haluavat etenkin isompien lainasummien kohdalla myös nähdä liiketoimintasuunnitelman, jossa esitetään liiketoiminnan tavoitteet. Yksityiskohtainen suunnitelma, jossa kerrotaan, miten yritys aikoo saavuttaa kohdeyleisön ja lisätä myyntiä, lisää lainanantajien luottamusta lainanhakijaan.

Vakuus

Jotkin yrityslainat vaativat vakuuksia, jotka ovat rittävän arvokkaita, kuten kiinteistöjä tai ajoneuvoja, jotka voidaan pantata, jos lainanottaja ei pysty suorittamaan lainan maksuja. Jotkut lainanantajat voivat myös vaatia lainanottajalta henkilökohtaisen takauksen, joka on lupaus maksaa laina takaisin, jos yritys ei pysty siihen.

Muut tekijät

Lainanantajat voivat ottaa lainanhakijaa arvioidessaan huomioon myös muita tekijöitä, kuten haetun lainan koon, yrityksen toiminta-ajan ja haetun lainatyypin. Ne voivat myös ottaa huomioon mahdollisesti sovellettavat toimialakohtaiset määräykset tai rajoitukset.

Yhteenveto

Onnistuakseen lainanhakijana yrityksellä tulee olla vankka luottohistoria ja riittävän hyvä taloudellinen tilanne. Osalla lainoista toki on tarkoitus nimenomaan tukea yrityksen taloudellista tilannetta. Lisäksi voidaan vaatia vakuus ja henkilötakaus. Kun tiedät, mitä lainanantajat etsivät hakijalta, voit varmistaa, että yritys voi turvata tarvitsemansa rahoituksen.

Hae yrityslainaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *