Lainaa ravintolalle – yrityslaina ravintola-alalle

Ravintola-alan vilkkaassa maailmassa ja alati tiukkenevassa kilpailutilanteessa rahoitus voi joskus muodostua ongelmaksi. Vaikeina aikoina rahoitusta ei välttämättä ole riittävästi arjesta selviytymiseen ja parempinakaan aikoina rahaa ei välttämättä riitä haluttuun kasvuun. Olitpa perustamassa uutta ravintolaa, laajentamassa nykyistä toimintaasi, päivittämässä laitteita ja tiloja tai tarvitse lainaa vaikeiden aikojen yli selviytymiseen, kannattaa yrityslaina aina kilpailuttaa.

Hae lainaa ravintola-alalle

Ravintola-alalla marginaalit ovat usein suhteellisen pieniä, aloituskustannukset voivat olla joskus merkittävän suuria ja kulut ovat jatkuvia, olipa asiakkaita tai ei. Siksi joskus yrityslaina tulee tarpeeseen. Onneksi ravintola voi hakea lainaa monenlaiseen tarpeeseen.

  • Laitteiden rahoitus: Tarjoaa rahoitusta ravintolalaitteiden, kuten uunien, jääkaapin ja kaupallisten keittiölaitteiden, ostamiseen tai vuokraamiseen.
  • Käyttöpääomalainat: Tarjoaa lyhytaikaista rahoitusta päivittäisten toimintakulujen, varastokustannusten ja palkanmaksun kattamiseksi.
  • Lainaa ravintolan aloittamiseen tai laajentamiseen: Suunniteltu erityisesti rahoittamaan ravintoloiden laajennushankkeita, kuten uusien toimipaikkojen avaamista tai olemassa olevien kunnostamista.

Lainahakemukseen saatetaan vaatia joitakin seuraavista dokumenteista, mutta tämä vaihtelee merkittävästi rahoituksen myöntäjästä toiseen.

  • Liiketoimintasuunnitelma: hahmotellaan ravintolan konsepti, kohdemarkkinat, kilpailuanalyysi, markkinointistrategia ja ennakoidut taloudelliset tiedot.
  • Tilinpäätös: Ajantasaisten taseiden, tuloslaskelmien ja kassavirtalaskelmien tarjoaminen ravintolan taloudellisen tilan esittelemiseksi.
  • Menu- ja hinnoittelustrategia: Esittelemme hyvin laaditun menun ja hinnoittelustrategian, joka sopii yhteen ravintolan konseptin ja kohdemarkkinoiden kanssa.

Yrityslainan turvaamisen jälkeen ravintoloiden on tärkeää hallita varoja viisaasti. Tehokas rahastonhoito sisältää mm. fiksua kustannusten hallintaa, kuten hyvä varastonhallinta ja energiansäästötoimet.

Myös varojen kohdentaminen markkinointialoitteisiin uusien asiakkaiden houkuttelemiseksi on usein järkevää. Etenkin uusien ravintoloiden kohdalla.

Kuten tiedämme, kausivaihtelut voivat vaikuttaa ravintoloiden tuloihin merkittävästi. Näin rahoitusta on oltava riittävästi kattamaan kulut myös hiljaisempina aikoina. Yrityslainat voivat tarjota arvokasta tukea näihin tilanteisiin.

Yhteenveto

Ravintolan yrityslainan saaminen vaatii jonkin verran valmistautumista. Lainanmyöntäjät kannattaa aina kilpailuttaa ja vertailla, jotta voit valita oikean lainatyypin.