Lainaa yrityksen perustamiseen – yrityslaina uudelle yritykselle

Uuden yrityksen perustaminen on aina jännittävää. Se on usein tehtävä, joka vaatii merkittäviä taloudellisia investointeja vision toteuttamiseksi. Yrityslainan hankkiminen voi olla tarvittava ponnahduslauta uudelle yritykselle, sillä laina tarjoaa tarvittavan pääoman yritystoiminnan käynnistämisen, laitteiden hankintaan, henkilöstön palkkaamiseen ja ensimmäisiin markkinointikampanjoihin.

Hae lainaa yrityksen perustamiseen

Rahoitustarpeesi arviointi ja liiketoimintasuunnitelman laatiminen

Ennen yrityslainan hakemista uudelle yritykselle on tärkeää arvioida realistiset rahoitustarpeet. Laske aloituskustannukset, alkuvaiheen toimintakulut ja ennakoidut tulot huolellisesti kattavassa liiketoimintasuunnitelmassa. Lainanantajat arvioivat liiketoimintasuunnitelmasi yrityksesi elinkelpoisuuden ymmärtämiseksi, joten on erittäin tärkeää esittää selkeä ja realistinen visio yrityksesi tulevaisuudesta.

Uusilla aloittavilla yrityksillä on onneksi useita erilaisia lainavaihtoehtoja saatavilla. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi luottolimiitit ja erilaiset uuden yrityksen yrityslainat. Kuten todettua, näihin yleensä vaaditaan aina yksityiskohtainen liiketoimintasuunnitelma: hahmottele liiketoimintasi tavoitteet, kohdemarkkinat, kilpailuanalyysi ja taloudelliset ennusteet siis kattavasti. Lainanantajat haluavat ymmärtää perustettavan yrityksen skaalautuvuuden ja pitkän aikavälin kestävyyden. Hyvin harkitun liiketoimintamallin esittäminen, joka hahmottelee kasvu- ja laajentumismahdollisuudet, voi vaikuttaa merkittävästi lainapäätöspäätöksiin.

Luottokelpoisuudesta

Lun aloittava uusi yritys hakee lainaa, lainan myöntäjät ottavat usein huomioon omistajien luottohistorian ja taloudellisen vakauden. Riippuen hieman perustettavasta yrityksestä ja lainarahan käytöstä, voidaan lainan saamiseen tarvita henkilökohtainen takaus tai lisää vakuuksia yrityksen taseen ulkopuolelta. Jotkin lainanantajat voivat siis pyytää henkilökohtaisia takauksia yritysten omistajilta, jolloin he ovat henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta laiminlyönnin yhteydessä. Vertaa eri vaihtoehtoja ja tutustu lainanmyöntäjien ehtoihin tarkkaan.

Kuten totesimme, jotkut lainanantajat voivat vaatia startup-yrityksiä antamaan reaalivakuuksia lainan takaamiseksi. Vakuus voi olla yritysomaisuutta, kiinteistö tai henkilökohtaista omaisuutta, joka toimii lainan vakuutena. Vakuuksien vaatiminen vähentää lainanantajan riskiä.

Yhteenveto

Kun haet lainaa yrityksen perustamiseen tai juuri aloittavalle yritykselle, vaihtoehtoja on monia, mutta voit joutua antamaan joko henkilökohtaisen takauksen tai tarjoamaan muita vakuuksia rahoituksen takeeksi. Hyvä ja selkeä liiketoimintasuunnitelma on aina kaiken A ja O, joten panosta sellaisen luomiseen.