Varastorahoitus – varaston rahoitus ja hankinta lainalla

Varastorahoitus, joka tunnetaan myös nimellä varastolaina tai varastorahoituslaina, on eräänlainen lyhytaikainen yrityslaina, joka on erityisesti suunniteltu auttamaan yrityksiä hallitsemaan ja optimoimaan varastotasojaan. Sen avulla yritykset voivat saada varoja (siis rahaa) varaston ostoon ja riittävän varastotason ylläpitämiseen omaa käyttöpääomaa kuluttamatta. Tämä rahoitusmuoto on arvokas yrityksille, joilla on kausiluonteista kysyntää tai yrityksille, joiden varastotarpeet vaihtelevat.

Hae rahoitusta

Näin varastorahoitus toimii

Varastorahoituksessa lainanantaja myöntää lainaa yrityksen olemassa olevan varaston tai ostettavan varaston arvon perusteella. Lainanantaja voi arvioida varaston arvon ja kunnon ennen lainan hyväksymistä. Varasto itsessään toimii vakuutena, mikä tarkoittaa, että jos lainanottaja laiminlyö lainan, lainanantaja voi takavarikoida ja myydä varaston varojensa takaisin saamiseksi.

Varastorahoitus yrityksille

Varastorahoituksen edut ja hyödyt

Varastorahoitus tarjoaa yrityksille useita etuja, mikä tekee siitä arvokkaan taloudellisen työkalun varastotason hallintaan ja optimointiin.

Optimoitu varastonhallinta: Kun yritykset voivat saada varoja varastorahoituksen kautta, yritykset voivat ostaa varastoja irtotavarana ja hyötyä toimittajien volyymialennuksista. Näin he voivat ylläpitää riittävää varastotasoa ja varmistaa, että tuotteet ovat helposti saatavilla vastaamaan asiakkaiden kysyntään.

Ei muutoksia käyttöpääomaan: Yksi varastorahoituksen tärkeimmistä eduista on, että sen avulla yritykset voivat säilyttää käyttöpääomansa. Sen sijaan, että yritykset sitoisivat merkittävän osan käytettävissä olevista käteisvaroistaan varastojen ostoon, yritykset voivat käyttää varastorahoitusta varaston ostojen rahoittamiseen. Näin he voivat kohdistaa käyttöpääomansa muille kriittisille alueille, kuten markkinointiin, palkanlaskentaan, laitepäivityksiin ja liiketoiminnan laajentamiseen.

Kausiluonteinen joustavuus: Yrityksille, joilla on kausiluonteista kysynnän vaihtelua, varastorahoitus tarjoaa joustavuutta varastotason säätämiseen muuttuvien markkinaolosuhteiden mukaan. Sesonkiaikoina yritykset voivat käyttää varoja varastotasonsa kasvattamiseen ja varmistaakseen, että ne pystyvät vastaamaan asiakkaiden kohonneeseen kysyntään. Kun myynti hidastuu ruuhka-ajan ulkopuolella, he voivat käyttää vähentynyttä kysyntää lainan takaisinmaksuun välttäen turhia korkokuluja.

Parempi kassavirta: Vähentämällä varaston ostojen edellyttämää välitöntä saatavilla olevien rahavarojen sitomista, varastorahoitus voi auttaa parantamaan yrityksen kassavirtaa. Yritykset voivat käyttää kassavirran säästöjä investoidakseen kasvuhankkeisiin, hoitaakseen muita taloudellisia velvoitteita tai tarttuakseen uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin.

Nopea varojen saanti: Varaston rahoitus on usein nopeampi ja yksinkertaisempi prosessi verrattuna perinteisiin pankkilainoihin. Lainanantajat voivat keskittyä enemmän varaston arvoon ja laatuun kuin yrityksen luottohistoriaan. Tämän seurauksena yritykset voivat saada tarvitsemansa varat nopeasti, jolloin ne voivat toimia nopeasti varastojen turvaamiseksi ja markkinoiden mahdollisuuksien hyödyntämiseksi.

Kilpailuetu: Oikeat varastotasot voivat tarjota yrityksille kilpailuetua. Varastorahoituksella yritykset voivat varmistaa, että niillä on riittävän laaja valikoima tuotteita asiakkaidensa saatavilla.

Räätälöidyt rahoitusvaihtoehdot: Varaston rahoitusratkaisut voidaan usein räätälöidä yrityksen erityistarpeiden mukaan. Yritykset voivat valita rahoitusvaihtoehdon, joka sopii parhaiten niiden varastonhallintastrategiaan, olipa kyseessä uusiutuva luottoraja (luottolimiitti), lähetysvaraston rahoitus tai varastopanttioikeus.

Kelpoisuus varastorahoitukseen

Kelpoisuus varastorahoitukseen voi vaihdella lainanantajan vaatimusten mukaan. Yleensä yritysten on täytettävä seuraavat kriteerit.

  • Vakiintunut yritys: Lainanantajat suosivat yleensä yrityksiä, joilla on todistettu historia ja vakaa myyntihistoria.
  • Varaston arvostus: Varaston arvo, kunto ja kiertonopeus arvioidaan lainasumman määrittämiseksi.
  • Rahoitusvakaus: Lainanantajat voivat arvioida yrityksen tilinpäätöstä, kassavirtaa ja luottohistoriaa arvioidakseen sen kykyä maksaa laina takaisin.
  • Hyvämaineiset toimittajat: Luotettavat toimittajat, joilla on johdonmukainen toimitusketju, voivat vahvistaa lainahakemusta.

Varastolaina

Yhteenveto

Varaston rahoitus lainalla tarjoaa yritykselle arvokkaan taloudellisen työkalun varastonhallinnan optimointiin, terveen varastotason ylläpitämiseen ja liiketoiminnan yleisen kasvun tukemiseen. Turvaamalla lyhytaikaiset varat varastojensa arvon perusteella yritykset voivat välttää kassavirran häiriöt ja keskittyä asiakaspalvelun parantamiseen, tarjontansa laajentamiseen ja kilpailukyvyn säilyttämiseen markkinoilla.