Laiterahoitus – laitteiden rahoitus ja hankinta lainalla

Laiterahoitus on yrityslainan muoto, joka on erityisesti suunniteltu auttamaan yrityksiä hankkimaan tarvittavat laitteet ja koneet toimiakseen tehokkaasti ja tuloksellisesti. Se on yleinen rahoitusvaihtoehto yrityksille monille eri toimialoilla valmistuksesta ja rakentamisesta terveydenhuoltoon, ravintola-alaan ja teknologiaan asti. Alta löydät verkkopalveluita, joiden kautta yrityksesi voi hankkia lainaa laitteiden hankintaan.

Hae rahoitusta

Näin laiterahoitus toimii

Laitteen rahoituksessa lainanantaja antaa yritykselle varoja tarvittavien laitteiden hankintaan. Laite itsessään toimii usein lainan vakuutena, eli jos lainanottaja laiminlyö lainan, lainanantaja voi ottaa laitteet takaisin tappioidensa korvaamiseksi.

Saatavilla on erilaisia laiterahoitusvaihtoehtoja, ja yritykset voivat valita tarpeisiinsa parhaiten sopivan.

 • Laitelainat: Tämä on yleisin laiterahoitustyyppi. Yritys lainaa lainanantajalta kertakorvauksen, joka sitten käytetään laitteiden hankintaan. Laina maksetaan takaisin määräajassa, tyypillisesti kuukausierillä.
 • Laitteiden leasing: Leasingissa yritys pääasiassa vuokraa laitteet lainanantajalta ennalta määrätyksi ajaksi. Vuokra-ajan päätyttyä yrityksellä voi olla mahdollisuus ostaa laitteet alennettuun hintaan, uusia vuokrasopimus tai palauttaa laite.
 • Myynti ja takaisinvuokraus: Tässä järjestelyssä yritys myy olemassa olevan kaluston lainanantajalle ja vuokraa sen sitten välittömästi takaisin. Tämä tarjoaa yritykselle käteisen lisäyksen samalla kun he voivat jatkaa laitteiden käyttöä.

Laiterahoituksen edut

Laiterahoitus tarjoaa yrityksille useita etuja ja hyötyjä.

 • Rahaa jää muuhunkin: Sen sijaan, että yritykset sitoisivat isoja kasoja käteistä suuriin laitehankintoihin, ne voivat käyttää laiterahoitusta kustannusten hajauttamiseen ajan mittaan ja säästää rahaa muihin toimintakuluihin tai investointimahdollisuuksiin.
 • Ei välttämättä tarvetta muille lainoile: Laiterahoitusta käyttämällä yritykset voivat välttää luottorajojen ja luottolimiittien käytön ja varmistaa, että niillä on käytettävissään luottoa muihin tarpeisiin.
 • Helppo budjetointi: Yritykset voivat vähentää laitteisiin liittyvät kulut kirjanpidossa, kun ne tulevat.
 • Ajantasaiset laitteet: Laiterahoituksen avulla yritykset voivat pitää laitteistonsa ajan tasalla ilman suuria pääomasijoituksia.
 • Nopea ja helppo hyväksyntä: Laitteiden rahoitus on usein helpompi saada kuin perinteiset pankkilainat, koska itse laitteet toimivat vakuudeksi, mikä vähentää lainanantajan riskiä.

Kuka voi hyötyä laiterahoituksesta?

Laiterahoitus on hyödyllistä monenlaisille yrityksille.

 • Startupit: Startup-yritykset voivat hankkia välttämättömät laitteet kuluttamatta alkupääomaansa, mikä helpottaa toiminnan käynnistämistä.
 • Pienet ja keskisuuret yritykset: Pk-yritykset voivat käyttää laiterahoitusta vanhentuneiden laitteiden korvaamiseen, kapasiteettinsa laajentamiseen tai uusille markkinoille laajentumiseen.
 • Kasvavat yritykset: Nopeasti kasvavat yritykset voivat käyttää laiterahoitusta pysyäkseen kysynnän kasvussa mukana ja pysyäkseen kilpailukykyisinä.
 • Yritykset, joilla on kausivaihteluita: Kausiluonteiset yritykset voivat käyttää laiteleasingia saadakseen tarvittavat laitteet käyttöön sesonkiaikoina sitoutumatta ympärivuotisiin kuluihin.

Yhteenveto

Laiterahoitus on arvokas työkalu, jonka avulla yritykset voivat hankkia välttämättömiä laitteita ilman merkittäviä ennakkokustannuksia. Olipa kyseessä uusien koneiden hankinta, teknologian päivitys tai vanhentuneiden laitteiden vaihtaminen, kaiken kokoiset ja eri toimialoilla toimivat yritykset voivat hyötyä laiterahoituksesta tukeakseen kasvuaan ja menestymistään.